Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

το μπουζουκι προσωποποιημενο...Μανωλης Καρατινης


Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό το 1966. Ασχολείται με τη μουσική από 7 χρονών. Ξεκίνησε μαθήματα, με το Θεόδωρο Δερβενιώτη, που ήταν ο πρώτος του δάσκαλος. Παρακολούθησε, σαν εξαιρετικό ταλέντο, τη Σχολή Λαϊκής Μουσικής Θόδωρου Δερβενιώτη, Θέμη Παπαβασιλείου.

Ως επαγγελματίας, παίζει από τα 11 του χρόνια. Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με μερικούς από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες όπως Μ. Πλέσσα, Σπανό, Ξαρχάκο, Καλδάρα, Ανδρέου, Γαλιάτσο, Σούκα κ.α.

Έχει συνοδεύσει με το μπουζούκι του, τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές όπως τον Γιώργο Νταλάρα, Στέλιο Καζαντζίδη, Πόλυ Πάνου, Μαρινέλλα, Χάρις Αλεξίου, Γιώτα Λύδια, Καίτη Γκρέυ, Βαγγέλη Περπινιάδη, Ελένη Βιτάλη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Γιάννη Πάριο, Γιάννη Πουλόπουλο, Τόλη Βοσκόπουλο κλπ.

Ο Καραντίνης, εκτός από ένας πολύ μεγάλος δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, είναι επίσης ένας εκπληκτικός ερμηνευτής κιθάρας, μαντολίνου, τζουρά, μπαγλαμά, λαούτου και ότι εγχόρδου έχει πιάτσα. Παίζει όλα τα έγχορδα.

Δισκογραφικά, έχει συνεργαστεί σε εκατοντάδες δίσκους τραγουδιστών, στους οποίους παίζει μπουζούκι αλλά και πλήθος άλλων οργάνων.

Ο ίδιος έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκους. Έναν με δικές του ορχηστρικές συνθέσεις και έναν με ορχηστρικά τραγούδια του Άκη Πάνου.

Τραγούδια του στο παρελθόν έχουν τραγουδήσει ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία η Βόσσου, ο Γιάννης ο Ντουνιάς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η μεγάλη Πόλυ Πάνου και άλλοι.

Έχει παντρευτεί τη Χάιντη του Ηλία Γ. Αδαμόπουλου από τοΑρτίκι και έχει δυο παιδιά. Έχει ακόμη ένα γιο (από την πρώτη του γυναίκα), τον Ανδρέα, ο οποίος είναι και αυτός μουσικός. Ο γιος του ο Ανδρέας, είναι καινούργιος στο χώρο, μπουζουξής. Είναι από τους καλύτερους νέους της πιάτσας που ξέρουμε. Έχει κάνει μερικές καλές συνεργασίες, όπως με τον Νταλάρα και την Τσαλιγοπούλου. Έχει μεράκι και το αγαπάει αυτό που κάνει. Ξεκίνησε μαθήματα όπως κι ο πατέρας του ο Μανώλης με τον Θέμη τον Παπαβασιλείου και τώρα πια είναι επαγγελματίας.

Ο Μανώλης Καραντίνης αγαπά το Αρτίκι και είναι, αυτός και η οικογένειά του, τακτικός  επισκέπτης του, όταν του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του ασχολίες.

Ο Μανώλης εμφανίζεται τακτικά και παίζει και στην τηλεόραση, σε εκπομπές κυρίως στα κρατικά κανάλια, όπως είναι της Μπίλιως (έχει γούστο) και του Σπύρου του Παπαδόπουλου (στην υγειά μας) ή με τη  Σεμίνα παλαιότερα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου